Bu konu ile ilgili çok uzun süredir ve farklı zaman aralıklarında sürekli araştırmalar yaptım. Farklı ülke araştırma ve yazılarını okumaya ve anlamaya çalıştım.
Sonunda gördüm ki doğru bildiğimiz çok yanlış var, benimde çevremde bu konu ile ilgili sorular artınca bu konuda yazmaya karar verdim, umarım işinize yarar.
Vitaminler veya gıda takviyeleri ile ilgili konu aslında çok kapsamlı şimdilik sadece en önemli kısımları yazmaya çalışacağım.
Vücudunuzu bir arabanın yanma motoru ve vitaminleride buji olarak düşünün. Vitaminler bujiler gibi haraket eden, metabolizmamıza enerji veren ve onu düzenleyen, bizi zinde tutan ve yüksek performans sağlayan enzim sistemi öğeleridir.
Vitamin Nedir?
Aslında basitçe Vitaminler yaşam için gerekli olan organik maddelerdir.Vitaminler vücudumuzun normal fonksiyon göstermesi için gereklidir. Fakat bir kaç istisna dışında vücut tarafından üretilemezler . Genel sağlık, canlılık ve büyüme için ihtiyaç duyduğumuz vitaminler besinlerde az miktarda bulunmaktadır.
-Bütün temel vitaminler olmadığı sürece hayatımızı devam ettirmemiz imkansızdır.
-Vitaminler yiyeceklerin yerini tutmazlar.
-Vitaminler amfetaminli haplar değildir ve kendi başlarına herhangi bir kalori ya da enerji değerleri yoktur.
-Vitaminler protein, mineral, yağ, karbonhidrat, su gibi diğer besinlerin ve hatta birbirlerinin yerini tutmazlar!
-Vitaminlerin kendileri beden yapımızın bir parçası değildir.
-Yemek yemeden sadece vitamin kullanarak sağlıklı olmayı bekleyemezsiniz.
Şaşırtıcı Besin gerçekleri
-Bir sigara 25-100 mg C vitamini yok eder.
-Günde bir içki içen kadınlar bile, kolon ve meme kanseri risklerini arttırırlar çünkü alkol “folik asit” emilimini sınırlar.
-Yetişkinlere oranlara çocuklar 1,5-2 kat daha fazla ve Bebekler 3 kat daha fazla “proteine” ihtiyaç duyarlar.
-Kanser araştırmacıları “C” ve “E” vitaminlerinin, indoller olarak adlandırılan ve lahana, brüksel lahanası, ve diğer bazı sebzelerden elde edilen kimyasalların kansorejen maddeleri engellediğini bulmuşlar!
-“B1” vitamini hava ve deniz yolculuğu tutmalarını engeller.
-Soğan, sarımsak, kırmızı turp ve pırasa; “allicin” olarak adlandırılan tüm doğal antibiyotikleri içerir ve bunlar süre içerisinde dost bakterlileri yok etmeden zarar verici hastalıkları yok eder!!
-Zeytinyağı ve Kanoşa yağı, tekli doymamaışlar açısından zengin ve elde edilebilen doğal gıdalar arasında kalp krizi ile mücadelede en etkili olanlardır.
-“E” vitamini takviyesi kullnmak kalp hastalıkları riskini azaltır.
-“Boron” minerali (elma, üzüm, üzüm suyu ve kuru üzümde bulunur) menepoz sonrası kadınlarda kemik erimesini geciktirebilir. Ayrıca “boron” kadınlarda ERT (östrojen replasman terapisi) tedavisinde kanlarında östrojeni daha fazla tutmalarına yardımcı olur.
-Diyet soda içen ve şeker yerine kullanılan maddelerle yapılan yiyecekleri yiyen imsanlar ortalama %11 daha fazla yağ alarak şekerden almadıkları kaloriyi yağdan almış olurlar!
-Yeni çalışmalar günde 4 bardaktan fazla su içen erkeklerde kolon kanseri riskinin %32 oranında düştüğünü göstermiştir.
-Eğer bir hafta veya daha uzun bir süre hastalık nedeniyle yatmak zorunda kalırsanız ekstra kalsiyum almanız gerekir, çünkü uzanmış yatak istirahatleri sırasında kemik yoğunluğunda düşme meydana gelir.
Başvurulan kaynak:The Vitamin Bible
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder